Zeer goed gedoseerd en getimed

Ik zag Menno vertelt het verhaal van Vincent die op zoek gaat naar zijn doodgewaande broer Menno, nadat hij deze denkt te herkennen in een reisbrochure. Hij reist af naar Spanje en al snel verandert zijn risicomijdende leven in het tegenovergestelde. Zal hij Menno vinden?

Waar ‘Ik zag Menno’ over gaat

Ik zag mennoVincent leeft een weloverwogen leven. Zo heeft hij zijn partner Kim uitgekozen aan de hand van een berekening dat hij met haar gelukkig zal worden. Zo gelukkig dat een huwelijk gepland wordt.

In de aanloop naar die dag stuit Vincent, tijdens het zoeken naar een bestemming voor de huwelijksreis, op een foto van zijn doodgewaande broer Menno. Dat is het startpunt van een roerige tijd. Hij kan het beeld niet loslaten en besluit op onderzoek uit te gaan en reist naar Spanje.

Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij Rosana. Zij doet hem inzien dat hij de meeste kans maakt om zijn broer te vinden als hij gaat leven zoals Menno dat zou doen. Vincent gaat zo op in het proces én Rosana dat hij het thuisfront verwaarloost.

Tot hij een telegram van zijn vader ontvangt. Kim heeft een ongeluk gehad en ligt in het ziekenhuis. Hij vliegt terug naar Nederland om te ontdekken dat het leven daar ook is verder gegaan zonder hem.

Wat wij vonden van ‘Ik zag Menno’

De personages en het verhaal maken dat je in een stuk door wilt lezen. Alsof je een film kijkt. De terugblikken in de tijd, die vertellen wat er al die jaren geleden met Menno is gebeurd, zijn zeer goed gedoseerd en getimed. Hoewel het een tragisch verhaal is, zorgt de humor voor een lekker leesbare roman.

Ik zag Menno is de debuutroman van Sandra Bernart.  Wij kijken al uit naar haar volgende boek!

 

Bron: http://www.likeandlove.nl/