Schrijvers in huis

Bibliotheek De Kempen zet woensdag 23 november om 20.00 uur haar deuren in De Smeltkroes van Maarheeze wagenwijd open voor boeken, schrijvers én lezers.

In een sfeervolle setting interviewt Renee Visschers (RTV Horizon) de schrijfsters Sandra Bernart-Martens (debuutroman: Ik zag Menno) en Iris Houx (van de hilarische roman ‘Scoop!’). Uiteraard krijgen de toehoorders de gelegenheid om zelf vragen te stellen aan de auteurs en om hun boek(en) te laten signeren.
Schrijversgroep Literatuurke presenteert zich en draagt voor uit eigen werk en zangeres Shirley Hehanussa vertolkt de schoonheid van het woord met haar warme stem. In de pauze is er tijd voor een praatje en een drankje in De Smeltkroes. Boekhandel & Kantoorboekhandel van Grinsven uit Eindhoven verzorgt de verkoop.
Het wordt een luisterrijke avond in het Huis van lezen en mediawijsheid.

Een introductie van de literaire en muzikale gasten van de avond:

Sandra Bernart-Martens uit Maarheeze studeerde Economische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Ze publiceerde in verschillende verhalenbundels en haar korte verhalen vielen regelmatig in de prijzen. Ik zag Menno is haar debuutroman, waarmee ze de finale behaalde van de Coffeecompany Book Award 2015 en de shortlist van de Hebban.nl Debuutprijs 2016. Het is een tragikomische roman over een zoektocht naar vrijheid en heelheid.

Iris Houx is schrijver en columniste, geboren en getogen in Budel en tegenwoordig woonachtig in Eindhoven. Enkele jaren geleden begon Iris met het schrijven van columns en korte verhalen. Ze publiceerde onder andere in Dagblad Metro, TPO Magazine, Viva en Esta en won diverse schrijfwedstrijden. Later werd ze vaste columniste van Chicklit.nl. In juni verscheen haar debuutroman Scoop!, die zeer enthousiast werd ontvangen door pers en lezers.

Schrijverskring Literatuurke wordt gevormd door een groep enthousiaste mensen met een verbindende factor: dichten en verhalen schrijven. Elke maand werken ze aan een nieuwe schrijfopdracht die de ene keer lastiger is dan de andere.

Het warme stemgeluid van de ervaren popzangeres Shirley Hehanussa zorgt voor heerlijke soul en easy jazz-nummers en prachtige ballads.

Iedereen met wat liefde voor lezen wordt van harte uitgenodigd door Bibliotheek De Kempen: ook niet-leden zijn welkom en de toegang is voor iedereen gratis. Kom op tijd want de ruimte in de bibliotheek is beperkt. Vol is helaas vol.