Manuscripta

De eerste Hebban Debuutprijs voor romans wordt uitgereikt op 27 september aanstaande. Op de shortlist van de Hebban Debuutprijs prijken mooie namen: Sandra Bernart, Kim van Kooten, Inge van der Krabben, Erik Rozing en Lize Spit. Op hun boeken werd al vele malen gestemd. Maar hoe verging het hun dit jaar? Een boek schrijven en het zwarte gat erna? Presentator en veellezer Bart Gielen bespreekt met een aantal genomineerden hun mustreads en blikt vooruit.

Datum: 3 september
Locatie: tuinzaal
Tijd: 17.30 – 18.00 uur

Hebban Debuutprijs

De nieuwe prijs maakt deel uit van de Hebban Awards en is een aanmoedigingsprijs voor (nieuw) Nederlandstalig schrijftalent in de Hebban-categorie ‘Literatuur & Romans’. De winnaar van de Hebban Debuutprijs wordt bepaald door een jury. In dit geval bestaat de vijftienkoppige jury uit Hebban-redacteuren, Hebban-recensenten en leden van het boekverkoperspanel:

Eline van der Boog (recensent Hebban), Victoria Borsch (boekverkoper), Guy Doms (recensent Hebban), Chris van Dongen (boekverkoper Zwart op Wit boekhandel), Gerry Hameetman (boekverkoper Bilthovense Boekhandel), Ellen IJzerman (recensent Hebban), Lindy de Jong (redacteur Hebban), Annette Jongen (boekverkoper Het Schiedams Boekhuis), Geertje Otten (recensent Hebban), Daphne van Rijssel (redacteur Hebban), Stefanie Schulte (boekverkoper Het Leesteken), Sander Verheijen (hoofdredacteur Hebban), Victor de la Vieter (recensent Hebban), Soraya Vink (redacteur Hebban) en Debbie van der Zande (redacteur Hebban).