Hebban Debuten Leesclub

In de Hebban Debuten Leesclub wordt maandelijks een debuutroman besproken. Ik zag Menno was in januari 2016 het boek van de maand.

Een leesclub bestaat uit de volgende onderdelen:

Voor het lezen
De lijst met winnaars van de boeken zal bekend worden gemaakt. Deelnemers kunnen hier de verwachtingen met betrekking tot het boek met elkaar delen.

Tijdens het lezen
Tijdens het lezen kunnen er opvallende of merkwaardige passages uit het boek met elkaar gedeeld worden. Hoe bevalt het boek tot nu toe? Voldoet het aan de verwachtingen die de deelnemer voor het lezen had? Let op dat er in dit onderdeel geen spoilers gedeeld worden met elkaar.

Na het lezen en Beoordeling d.m.v een recensie op Hebban
Na het lezen van het boek publiceert de deelnemer een recensie op Hebban. Uiteraard kunnen de antwoorden op de vragen die tijdens het lezen (eventueel) zijn gepubliceerd, gebruikt worden voor het samenstellen van de recensie. In het topic Na het lezen geeft de deelnemer een waardering aan het boek op de schaal van 1 tot 10. Er wordt eventueel een lijst met vragen gepubliceerd die als leidraad kunnen functioneren om de leeservaring te beoordelen. Deelnemers beantwoorden deze vragen en kunnen met elkaar discussiëren over de uitkomsten hiervan.

Deelname van auteur
Als de auteur deelneemt aan de leesclub, dan wordt voor het stellen van lezersvragen een speciale page geopend. Hierin kunnen lezers hun vraag formuleren en de auteur kan daar direct de vragen beantwoorden. De speciale pageVragen aan (naam auteur) wordt tegelijk met Tijdens het lezen geopend en blijft gedurende de resterende looptijd geopend.

Samenvatting
Als de discussie het eindpunt nadert, zal de leesclubcoördinator een verslag maken van de betreffende leesclub. Dit verslag wordt op deze pagina gepubliceerd en op het portal van Hebban Literatuur aangekondigd.

 

Ik zag Menno van Sandra Bernart
Voor het lezen
Tijdens het lezen
Na het lezen
Vragen aan Sandra Bernart