Sandra Bernart (1973, Hamont Belgie)  studeerde economische psychologie aan de UVT. Ze publiceerde korte verhalen en dit is haar debuutroman.

Vincent heeft in dit boek te maken met drie vrouwen. Kim, met wie hij op het punt staat te trouwen, Rosana , een straatartieste in Spanje en Sara ex-vriendin van zijn broer Menno waarmee hij correspondeerde.
Aan het einde van het verhaal schrijft hij deze 3 vrouwen dezelfde brief. In deze brief schrijft hij dat hij op zoek was naar geluk maar  dat het geluk van de ander niet parallel hoeft te lopen met je eigen geluk.

In dit boek gaat Vincent op zoek naar zijn broer Menno die vijftien jaar geleden verdronken is in Spanje maar nooit gevonden is. Hij ziet een foto van Menno in een reusbrochure en gaat in Spanje naar hem op zoek. Tijdens deze zoektocht neemt hij steeds meer de rol van Menno over, die heel anders in het leven stond.
Deze zoektocht geeft een andere kijk op het leven. Ondanks het onderwerp vermiste  personen wat doet dat met nabestaanden  zit er ook humor in.
Het boek leest fijn weg, is ingedeeld in 4 gedeelten en met cursieve stukken die teruggrijpen naar het verleden.
Een verrassende debuutroman die in de finale stond van de Coffeecompany book award 2015.

Bron: Boekenproeven