Shortlist Coffeecompany Book Award

Op 31 maart werd de Coffeecompany Book Award uitgereikt. De prijs is een initiatief van Xander Uitgevers en de Coffeecompany. Met de Coffeecompany Book Award willen zij verborgen schrijftalent ontdekken. Aspirant schrijvers die nog niet eerder aan een uitgeverij verbonden waren, konden hun manuscript insturen. De schrijfwedstrijd werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd. ‘Ik zag Menno’ was een van de drie kanshebbers op de shortlist. 

Aardige woorden van de jury

coffeecompanybookaward

De jury was erg te spreken over het boek. Het verhaal is vlot, met vaart geschreven, spannend en zit stilistisch goed in elkaar. Daarnaast is het uitgangspunt origineel en zijn de thema’s van vrijheid en identiteit erg herkenbaar. Bovendien zorgt de humor ervoor dat het verhaal niet te zwaar wordt.

‘Een overtuigend verhaal over thema’s die het leven tot een reis maken, vol met dromen en hoop. Sandra Bernart neemt je voor even mee in een ander bestaan, om daarna afscheid te nemen en verder te trekken, met de herinneringen als strohalm om aan vast te houden.’
Janneke Siebelink, jurylid Coffee Company Book Award en redacteur boeken bij bol.com (www.bol.com/boekenredactie)