Auteur uit Maarheeze genomineerd voor beste debuutroman van 2016

grenskoerier

Sandra Bernart uit Maarheeze staat met haar debuutroman ‘Ik zag Menno’ in de shortlist voor de Hebban Debuutprijs. Samen met Kim van Kooten, Lize Spit, Inge van der Krabben en Erik Rozing behaalde zij de meeste van de ruim tienduizend uitgebrachte stemmen tijdens de Week van de Debutant.

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor Nederlandstalig schrijftalent in de categorie Literatuur & Romans. De debuutprijs maakt deel uit van de Hebban Awards, de verkiezing van de beste boeken van het jaar. De winnaar wordt op 27 september bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Hebban Awards 2016 in Amsterdam.
Kim van Kooten is genomineerd voor Lieveling. Lize Spit maakt kans met haar boek Het smelt. Sandra Bernart kreeg haar nominatie voor Ik zag Menno. Erik Rozing heeft zijn nominatie te danken aan het boek De psychiater en het meisje. De titel van het genomineerde boek van Inge van der Krabben luidt Tot waar we kijken kunnen.
De Hebban Debuutprijs voor romans is een juryprijs. De vijftienkoppige jury bestaat uit vijf redacteuren, vijf recensenten en vijf leden van het Hebban boekverkoperspanel. De Hebban Awards werden vorig jaar voor het eerst uitgereikt aan o.a. Griet Op de Beeck (Beste roman), Paula Hawkins (Beste thriller) en Annegreet van Bergen (Beste non-fictie).
Sandra Bernart (Hamont, 1973) debuteerde in november 2015 met haar roman Ik zag Menno.Vorig jaar haalde ze met het manuscript de finale van de Coffeecompany Book Award 2015, de literaire prijs voor niet eerder gepubliceerde schrijvers. In het verleden publiceerde Bernart al in verschillende verhalenbundels en op literaire websites. Haar korte verhalen vielen regelmatig in de prijzen.
Over Ik zag Menno
Als Vincent bij het boeken van zijn huwelijksreis zijn dood gewaande broer Menno herkent in de reisbrochure, zet hij alles op alles om hem te vinden. Steeds meer ruilt Vincent zijn risicomijdende levenswijze in voor het onbevangen leven dat zijn broer zou hebben geleid. Ik zag Menno is een tragikomische roman over een zoektocht naar vrijheid en heelheid. Het boek is verkrijgbaar bij alle online boekwinkels en ligt bij Bruna in Budel, Boekhandel Sprankenis in Maarheeze en de Standaard Boekhandel in Hamont-Achel in de winkel.

Bron: De Grenskoerier