alles heb ik al ingezet. de vrolijke ik-maak-gezellig-een-gezichtje-van-de groentjes-en aardappeltjes-want-dan-is-het-wel-lekker techniek, de nonchalante la-maar-waaien-techniek: lusjetechnie? jammer, dan eet je toch niets. maar ook de volgens pedagogen zeer onverantwoorde, bordje-niet-leeg-dan-is-er-ook-geen-plekje-meer-voor-een-toetje techniek en de compromiszoekende je-hoeft-maar-drie-hapjes techniek, of de positieve negeer-de-slechte-eters-en-geef-alleen-maar-complimentjes-aan-de-goeie-eters techniek.
als ik echt de wanhoop nabij ben betrap ik mezelf nog wel eens op de flauwe denk-eens-aan-al-die-kindjes-in-afrika-die-geen-eten-hebben techniek. of gewoon de harde ik-ben-nu-echt-heel-boos-sta-hier-gvd-niet-voor-jan-mdka-te-koken-ik-ga-tv-kijken-en-als-je-je-eten-op-hebt-mag-je-pas-van-tafel techniek. en de sneaky ik-pureer-stiekem-alle-groenten-in-de-blender-en-verneuk-hiermee-mijn-eigen-eten-maar-ik-maak-de-rest-wijs-dat-het-ketchup-is techniek (duh, mama dit is echt geen ketchup!).
het meeste succes boek ik nog met de gedachte dat echte-ketchup-toch-eigenlijk-ook-een-beetje-groente-achtig-is. als je deze maar vaak genoeg toepast ga je er vanzelf in geloven, en ga je na elk ketchuprijk maal weer met zijn allen voldaan van tafel.
maar over het algemeen is het avondeten niet mijn favoriete moment van de dag en kost het vooral veel energie om er een gezellig moment van te maken.
tot vandaag! want we hebben er een nieuwe techniek bij. eentje die ECHT succesvol is in alle opzichten. ik moet zeggen dat ik me even over het help-huisvrouwen-in-nood-gevoel heen moest zetten. maar dat duurde maar kort.
in maarheeze-west zit namelijk een moeke die zichzelf ook elke avond kwelt met dezelfde goedbedoelde technieken. na vrij kort beraad, kwamen we dankzij het aloude gezegde gedeelde-smart-is-halve-smart op het idee om eens in de week met onze kroost af te reizen naar de andere kant van het dorp om gezamenlijk ons maal te nuttigen. de kick-off was vandaag.
en hoe! onder de sociale druk van ‘peers’ ontpoppen onze meisjes zich ineens tot voorbeeldige eters en trappen ze met zijn allen in de nu wel succesvolle ik-pureer-stiekem-alle-groenten-in-de-blender-en-ik-maak-ze-wijs-dat-het-ketchup-is techniek.
roseetje of twee erbij voor de mama’s en het avondeten kan ineens best wel een prima momentje zijn. volgende week bij ons!

Spread the word